Portakal Kabuklu Badem Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakal Kabuklu Badem Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Portakal Kabuklu Badem Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Badem ve portakal rehiyalı bir tatlı akşam ikramlarınız için güzel bir seçenek olacaktır. Bademleri robottan geçirin.
  2. Üzümleri yıkayıp süzün. Süt, tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın.
  3. Nişasta ve pirinç ununa soğuk suyu ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin.
  4. Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü ilave edin.
  5. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaselere paylaştırıp badem ve rendelenmiş portakal kabuğuyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Sade badem tatlısını notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı