Malzemeler
Krema için
Süslemek için
Lezzet davet sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Ayva kompostosu hazırlayın. Ayvalar dağılıncaya kadar pişirin. Ayvaları çıkarıp püre haline getirin.
Krema için, süt, krema ve vanilyayı ufak bir tencerede karıştırıp kaynayıncaya kadar pişirin. Bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Bu karışımı kaynamakta olan karışıma ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Kremayı ikiye bölün. Yarısına çilek karıştırın.
Bardakların en altına ayva püresini paylaştırın. Üzerine beyaz kremayı ekleyin. Tekrar ayva püresini ilave edin. En üste meyve aromalı kremayı dökün ve soğumaya bırakın.
Süslemek için bisküvilerin üzerine fındık fıstık serpiştirin. Üzerlerine eritilmiş çikolata dökün. Servis yapın.