Muhallebili Güllaç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Muhallebi ve güllacı hiç birlikte denediniz mi? Cevabınız hayır ise, ramazan sofralarına renk katacak nefis bir önerimiz var. Damla sakızlı puding ve doğal meyvelerle hazırlanan muhallebili güllacı, çay ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, muhallebili güllaç yapımı için tarif detaylarına geçelim.

Ramazan denildiğinde ilk akla gelen cevizli güllaç tarifini de not etmeniz için şöyle bırakalım. Daha fazlası için sütlü tatlılar sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Muhallebili Güllaç Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebili Güllaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker ve 3.5 bardak sütü tencereye alıp ısıtın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın.
  2. Yaprağı özenle alıp küçük bir kâsenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın. 
  3. Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun.
  4. Pudingi kâselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. 4 kiraz şekerini süsleme için ayırıp kalanları doğrayın.
  5. Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın. 4 güllacın üzerini doğranmış kiraz şekerlemesiyle kaplayın.
  6. Diğer güllaçları üzerine ilave edin. Meyveleri soyup dilimleyin ve güllaçların etrafını süsleyin. Üzerlerini ayırdığınız kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı