Merengli Limon Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Merengli Limon Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Merengli Limon Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt, yumurta sarısı, şeker, vanilya, nişasta, un, limon suyu ve limon kabuğunu tencerede karıştırın, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaseye alıp mikserle kabarıncaya kadar iyice çırpın. Toz şekeri azar azar ekleyin. Krem tartarı ilave edip iyice katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Kremayı tatlıların üzerine tepeleme doldurun ve pürmüz ile yakın. Buzdolabına kaldırın. En az bir saat dinlendirerek soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı