Limonlu Panna Cotta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Panna Cotta Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu sos için

Limonlu Panna Cotta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@nurlu
61.2 bin takipçi
Nurşen Aksoy

  1. Süt, krema, limon kabuğu rendesi, vanilya özütü ve şekeri ocakta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
  2. Isınan sütlü karışımı ocaktan alıp, içine 3-4 yemek kaşığı soğuk sütle karıştırdığınız jelatini devamlı karıştırarak ekleyin. Sonra da bardaklara paylaştırıp, buzdolabına koyun ve en az 6 saat kıvam alması için bekletin.
  3. Sosu için limon suyu, rendesi, şeker ve nişastalı karışımı sos tenceresinde kısık ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra donan panna cottaların üzerine paylaştırın. Panna cottalarınız iyice soğuduktan sonra servis edin.

Kivili panna cotta tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği İtalyan Mutfağı Yemekleri Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı