Paluze nerenin tatlısı diye merak ediyorsanız, paluze tatlısı Kıbrıs mutfağına özgü bir lezzettir. Özellikle Trakya'da sık sık tüketilir. Şeker ve nişasta karışımıyla hazırlanan bu tatlı, görünümü itibariyle tavuk göğsünü de andırır. Özellikle ramazan ayında ve bayramlarda ikram edilir. Limonlu, meyveli ve sütlü çeşitleri vardır. Şeker değeri yüksek olsa da, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Malzemeleriniz hazırsa, tatlı krizlerine iyi gelen limonlu paluze tarifine başlayabiliriz.
Limonlu Paluzenin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Limonlu Paluze Kaç Kaloridir?
Limonlu paluzenin bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Diyabet hastalarının ve kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Akşam yemeklerinden sonra sunabileceğiniz tatlı tarifleri arıyorsanız, yoğun kıvamı ile her zevke hitap eden sakızlı muhallebi tarifine göz atabilirsiniz.