Limonlu Badem Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Badem Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Limonlu Badem Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı ile toz şekeri mikser yardımıyla çırpın.
  2. Üzerine çekilmiş badem, un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu ilave edip çırpmaya devam edin. Badem ezmesini ve limon suyunu da ekleyin.
  3. Son olarak, çırptığınız yumurta aklarını kaşık yardımıyla hamura ilave edin. Hep aynı yöne doğru karıştırarak yumurta akları sönmeden hamura hafifçe yedirin.
  4. Yağlanmış fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerine çikolata sos gezdirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik badem tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı