Malzemeler
Krema için
Süslemek için
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Kompostoyu hazırlayın. İçindeki ayvaları püre haline getirin.
Limonlu krema için, bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Limon suyu, kabuğu ve nişastayı ekleyin. Karışımı sıcak sütün içine karıştırarak yedirin ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Bisküvi ve cevizleri mutfak robotunda toz haline getirin.
Karamelli ceviz için, toz şeker ve suyu ufak bir tencerede karamel oluncaya kadar pişirin. Cevizleri ekleyin. Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün.
Ayva püresini bardaklara paylaştırın. En üstü için yarısını ayırın. Üzerine ceviz ve bisküvileri ekleyin. Limonlu kremayı paylaştırın. Kalan püreyi ekleyip karamelli cevizle süsleyip servis yapın.