Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayıp fırın kabını yağlayın. Ekmeklerin kenarlarını kesip, küçük karelere bölün. Üzerlerine tereyağı sürün. Ekmekleri yağladığınız kaba üst üste dizin. Süt, şeker ve yumurtaları bir kasede çırpın. Ekmeklerin üzerini bu karışımla kaplayın. Üzümleri serpip 30 dakika bekletin. Üzerine hindistan cevizi serpip 30 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına alın. İsteğe göre üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kar yağdı tatlısı
Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi