Kremalı Erik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kremalı Erik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kremalı Erik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar pişirin. Un, nişasta, şekerli vanilin ve yumurta sarısını ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. 1-2 taşım kaynayınca nemli, geniş kenarlı kare cam bir kaba aktarıp soğumaya bırakın. Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edip kendi suyu ile pişirin. Soğuyan erik sosunu tatlının üzerine aktarıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı