Kirazlı Tiramisu
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

''Tiramisu nasıl yapılır?'' sorusu için, orijinal tarifimize göz atmayı unutmayın.

Kirazlı Tiramisu Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kreması için

Kek için

Kirazlı Tiramisu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kirazları, şekeri, vanilya ve tarçını 20 dakika pişirip soğumaya bırakın.
  2. Kek için, yumurta beyazları ile şekeri kabarıncaya kadar iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin. 
  3. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkartıp temiz bir mutfak bezine kağıt üstte kalacak şekilde ters çevirip soğumaya bırakın.
  4. Bir tencerede yumurta sarısı, süt, toz şeker ve unu mikser ile iyice çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp labne peynirini ilave edin ve tekrar çırpın.
  5. Kupların diplerine ince bir dilim kek yerleştirin. Üzerine pişmiş kiraz, tekrar kek dilimi ve krema ekleyin. Son olarak bir kek dilimi daha yerleştirin. 
  6. Üzerine kakao serpiştirip krema, kiraz ve tarçın çubuklarıyla süsleyin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı