Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Yumurta sarılarını bir cam kasede 20 gram şekerle çırpın. Unu ilave edip karıştırın. Sıcak sütü yumurtalı karışıma yavaşça ekleyerek hızlı hareketlerle karıştırın. Kaseyi içinde bir miktar kaynayan su bulunan tencerenin üzerine yerleştirin. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaseyi tencerenin üzerinden alın. Beyaz çikolata ve tereyağını ekleyin. Hızlıca karıştırarak eritin. Kestane püresini ekleyip iyice karıştırın. Yumurta akını 25 gram şekerle köpük gibi olana kadar mikserle çırpın. Kestaneli karışıma ekleyip yavaş hareketlerle aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Sufle kaplarının içlerini yağlayın. Üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kestaneli karışımınızla yumurta beyazlarını bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırarak birbirine yedirin. Fırın kaplarınızı tereyağı ile yağlayın ve içlerine şeker serpin. Fazla şekeri silkeledikten sonra sufle harcınızı kaplara bölüştürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Çay saatlerinde tüketebileceğiniz çikolatalı sufle tarifine buradan ulaşabilirsiniz.