Kestaneli Kolay Profiterol
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeye doyamayacağınız nefis profiterol tarifine de göz atın.

Kestaneli Kolay Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Kolay Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kestaneleri yıkayıp bıçağın ucuyla üzerlerini çizin. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 
  2. Yumuşayıncaya kadar (kabukları soyulabilecek kıvama gelene kadar) haşlayın. Süzgece alıp ılınmaya bırakın. Kabuklarını soyup robota alın ve ezin.
  3. Kestane püresini tavaya alıp şeker ve 2-3 çorba kaşığı su ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin.
  4. Bisküvileri ufalayıp robotta un halinde ezin. Kestane püresine ekleyip çatalla ezerek karıştırın. Muzları soyup ilave edin ve çatalla ezin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi ıslatarak yuvarlayın. Üzerlerine birer üzüm yerleştirip hafif bastırın.
  5. Topları servis tabağına üst üste dizin. Çikolatalı sosu paket üzerindeki tarif gibi hazırlayın ve topların üzerine gezdirerek dökün. Kestane şekerleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı