Keşkül-İ Fukara
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Keşkül-İ Fukara Tarifi İçin

Malzemeler

Keşkül-İ Fukara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Badem, fındık, antep fıstığı ve dolmalık fıstığı robottan geçirin veya havanda ezin.
  2. Yarım su bardağı kadarını süsleme için ayırın. Kalanı tencereye alıp 3 bardak sütü ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Şekeri ekleyin. Şeker eridikten sonra kuruyemişleri ilave edip harmanlayın. Tencereyi ocaktan alın.
  4. Kalan sütü derin bir kapta nişastayla çırpın. Karışımı tencereye ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa alın.
  5. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Keşkülü kaselere paylaştırıp buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin.
  6. Üzerini kalan yemiş karışımı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, klasik keşkül tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Osmanlı Mutfağı Sütlü Tatlılar Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı