Kaymaklı İrmik Helvası
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İrmik, fıstık ve tereyağı ile hazırlanan irmik helvasını, kaymak eşliğinde sunmaya ne dersiniz? Yemeye doyamayacağınız kaymaklı irmik helvasını, çay eşliğinde sunabilirsiniz.

Videolu irmik helvası tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Kaymaklı İrmik Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını derin bir tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. İrmiği ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. 
  2. Başka bir tencerede süt ile toz şekeri kaynatın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın. 
  3. Vanilyayı ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün. 
  4. 10-15 dakika dinlendirin. Helva ılınınca komposto kasesinin yarısına irmik helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. 
  5. Üzerine kaymak yerleştirin. Tekrar helvadan ilave edip yine kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Akşam Yemeği Sütlü Tatlılar Kaymaklı Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı