Kayısılı Mus
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Mus Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kayısılı Mus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Jelatini küçük bir kaseye alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı su ekleyin. Labne peyniri, vanilya ve şekeri mikserle pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın. Kremadan yarım çay bardağı ayırıp kalanını peynirli karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kayısılardan üçünü ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkartın ve dilimleyerek kapların tabanına yerleştirin. Kalan kayısıların kabuklarını soyup blender ile püre haline getirin ve karışıma ekleyin. Ayırdığınız kremayı ısıtıp jelatini içine ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın ve peynirli karışıma ilave edin. Kaplara paylaştırın ve en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Üzerini fıstık ve frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı