Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tariflerinde...
- Şeker ve kayısı suyunu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- Rengi koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden küçük muffin kalıplarına paylaştırın.
- Kalıpları sallayıp karamelin her tarafa eşit olarak yayılmasını sağlayın. Kalıpları serin bir ortamda veya buzdolabında karamel katılaşıncaya kadar 20-25 dakika bekletin.
- Yumurtalar, toz şeker ve vanilyayı derin bir kaseye alıp 5 dakika çırpın. Sütü ekleyip 3 dakika daha çırpın.
- Karışımı kalıplara paylaştırın. Kalıpları içi sıcak su dolu bir fırın kalıbının içine oturtun.
- Isıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 45-50 dakika benmari usulü pişirin. Fırını kapatıp kapağını açın ve tatlı soğuyuncaya kadar bekletin.
- Muffin kalıplarını fırından çıkarın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Kalıpları hafifçe sallayarak krem karamelleri servis tabağına ters çevirerek alın.
- Kalıpların dibinde kalan sosu kaşıkla sıyırıp krem karamellerin üzerine gezdirin.
- Üzeri için, kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve hafif haşlayın. Krem karamellerin üzerlerine paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Vanilya aromalı klasik krem karamel tarifini de deneyebilirsiniz.