Kayısılı Krem Karamel
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Krem Karamel Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karamel için

Üzeri için

Kayısılı Krem Karamel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tariflerinde...

  1. Şeker ve kayısı suyunu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Rengi koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden küçük muffin kalıplarına paylaştırın.
  3. Kalıpları sallayıp karamelin her tarafa eşit olarak yayılmasını sağlayın. Kalıpları serin bir ortamda veya buzdolabında karamel katılaşıncaya kadar 20-25 dakika bekletin.
  4. Yumurtalar, toz şeker ve vanilyayı derin bir kaseye alıp 5 dakika çırpın. Sütü ekleyip 3 dakika daha çırpın.
  5. Karışımı kalıplara paylaştırın. Kalıpları içi sıcak su dolu bir fırın kalıbının içine oturtun.
  6. Isıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 45-50 dakika benmari usulü pişirin. Fırını kapatıp kapağını açın ve tatlı soğuyuncaya kadar bekletin.
  7. Muffin kalıplarını fırından çıkarın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Kalıpları hafifçe sallayarak krem karamelleri servis tabağına ters çevirerek alın.
  8. Kalıpların dibinde kalan sosu kaşıkla sıyırıp krem karamellerin üzerine gezdirin.
  9. Üzeri için, kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve hafif haşlayın. Krem karamellerin üzerlerine paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.

Vanilya aromalı klasik krem karamel tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı