Kayısılı İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayısı aromasıyla lezzetlendirilmiş irmik tatlısını, badem, kiraz ve pestil gibi sevdiğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Pratik irmik tatlısına da göz atın.

Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Kayısılı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Ekstra toz şeker ve yarım bardak su ile pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Süt, toz şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp kaynatın. İrmiği ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Ocaktan alın. Tarçın ve fındığı ilave edin.
  3. Servis bardaklarının tabanına kayısı kompostosundan paylaştırın. Üzerini irmik ile tamamlayın. Badem, fıstık, kiraz ve rulo pestil ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı