Kat Kat İki Kat
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kat Kat İki Kat Tarifi İçin

Malzemeler

Beyaz kat için:

Siyah puding için:

Üzeri için:

Kat Kat İki Kat

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beyaz puding için sütü orta boy tencereye aktarıp, şeker ve vanilyayı ekledikten sonra tel çırpıcı ile karıştırın.
  2. Üzerine nişasta, un ve yumurtaları da ilave edip çırpmaya devam ederek malzemeleri iyice karıştırın.
  3. Tencereyi kısık ateşin üzerine oturtup tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak, katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  4. Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp kaselere, 5-6 cm yükseklikte olacak şekilde paylaştırın ve soğumaya bırakın.
  5. Siyah pudingi için su ve şekeri küçük bir tencereye aktarın. Üzerine kakao ve nişastayı ilave ederek, tel çırpıcı yardımıyla karıştırın ve kısık ateşin üzerine alın. Sürekli karıştırmaya devam ederek katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  6. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp, soğumuş olan beyaz pudinglerin üzerine paylaştırın. Pudingleri buzdolabına koyup soğumalarını bekleyin. Servis yapmadan önce üzerlerini çikolata rendesiyle süsleyin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Sütlü Tatlılar Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı