Tabanı için
Kreması için
Elmaların kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın ve tavaya alın. Şeker ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ve fındıkları ekleyin. Soğuduktan sonra kupların tabanlarına paylaştırın. Mısır nişastası, un, şeker, vanilya ve 3 su bardağı sütü bir tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Krem şanti ile sütü mikserle iyice çırpın. Muhallebiye karıştırın ve elmaların üzerine doldurun. Buzdolabında soğutun. Sos için, şekeri bir tavaya alın ve orta ateşte eritin. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar bekletin. Kremayı ilave edip 3-4 dakika kaynatın. Sosu kupların üzerine gezdirin. Böğürtlen ile süsleyip servis yapın.