Karamel Soslu Elmalı Kuplar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karamel Soslu Elmalı Kuplar Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için

Kreması için

Karamel Soslu Elmalı Kuplar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Elmaların kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın ve tavaya alın. Şeker ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ve fındıkları ekleyin. Soğuduktan sonra kupların tabanlarına paylaştırın. Mısır nişastası, un, şeker, vanilya ve 3 su bardağı sütü bir tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Krem şanti ile sütü mikserle iyice çırpın. Muhallebiye karıştırın ve elmaların üzerine doldurun. Buzdolabında soğutun. Sos için, şekeri bir tavaya alın ve orta ateşte eritin. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar bekletin. Kremayı ilave edip 3-4 dakika kaynatın. Sosu kupların üzerine gezdirin. Böğürtlen ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı