Kakaolu Badem Sütü
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kakaolu Badem Sütü Tarifi İçin

Malzemeler

Kakaolu Badem Sütü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün malzemeleri, blenderdan geçirin ve hazır.
  2. Çiğ kakao; içerdiği yoğun magnezyum ile enerji üretiminden sağlıklı kemik ve iskelet oluşumuna, dengeli bir kan basıncı ve sinir sisteminden sağlıklı beyin fonksiyonlarına sayısız fayda sağlar. Demir sayesinde alyuvarlar oksijeni hücrelerimize rahatlıkla taşır.
  3. Ayrıca çiğ kakao, işlenmiş kakaoya göre daha fazla flavanol içeriyor. Böylece enfeksiyonları önlemede ve bağışıklığı korumada daha yararlı oluyor. B2 vitaminlerinden olan riboflavin sayesinde karbonhidrat ve yağ metabolizmasını düzenler. Antioksidan flavonoidler hücre yenilenmesinde ve kalp sağlığında etkilidir. İçerdiği feniletilamin, sinirler arasında iletimde görevlidir. Yani beyin ve sinir hücreleri arasında iletişimi düzenler. Bilinen en önemli rolü ise mutluluk vermektir. Feniletilamin üretimi arttıkça, dopamin, noradrenalin, serotoninin mutluluk dokunuşları çoğalır. Benzer faydalara sahip E vitamini deposu badem ile birleşen bu kakaolu tarif sıcak olarak da tüketilebilir.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Sütlü Tatlılar İçecek Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Çocuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı