Çiğ kakao; içerdiği yoğun magnezyum ile enerji üretiminden sağlıklı kemik ve iskelet oluşumuna, dengeli bir kan basıncı ve sinir sisteminden sağlıklı beyin fonksiyonlarına sayısız fayda sağlar. Demir sayesinde alyuvarlar oksijeni hücrelerimize rahatlıkla taşır.
Ayrıca çiğ kakao, işlenmiş kakaoya göre daha fazla flavanol içeriyor. Böylece enfeksiyonları önlemede ve bağışıklığı korumada daha yararlı oluyor. B2 vitaminlerinden olan riboflavin sayesinde karbonhidrat ve yağ metabolizmasını düzenler. Antioksidan flavonoidler hücre yenilenmesinde ve kalp sağlığında etkilidir. İçerdiği feniletilamin, sinirler arasında iletimde görevlidir. Yani beyin ve sinir hücreleri arasında iletişimi düzenler. Bilinen en önemli rolü ise mutluluk vermektir. Feniletilamin üretimi arttıkça, dopamin, noradrenalin, serotoninin mutluluk dokunuşları çoğalır. Benzer faydalara sahip E vitamini deposu badem ile birleşen bu kakaolu tarif sıcak olarak da tüketilebilir.