Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Vanilyalı muhallebiyi hazırlamak için, yarım su bardağı şeker ve 2 yemek kaşığı mısır ununu tencereye alın. 1 + 1/4 su bardağı sütle karıştırın. Bir yumurta sarısını ekleyip orta ısılı ateşte karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp içine 2 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Dilediğiniz kase ve kupların içine birer parmak kalınlığında olacak şekilde vanilyalı muhallebiyi paylaştırın. Kahve katını hazırlamak için, yarım su bardağı şeker ile 2 yemek kaşığı mısır ununu kalın tabanlı bir tencereye aktarın. Sütün 1/3’ünü yavaş yavaş ilave edin. İyice çırpın. Bir yumurta sarısını ilave edip orta ısılı ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. 2 yemek kaşığı tereyağı ve kahveyi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Kahveli karışımı vanilyalı muhallebilerin üzerine birer parmak kalınlığında olacak şekilde paylaştırın. Çikolatalı kat için, kalan şekeri ve mısır ununu tencereye aktarın. Kalan sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Orta ateşte, kalan yumurtanın sarısını da ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Kalan tereyağını ve kakoyu ekleyip soğumaya bırakın. Son olarak kakaolu karışımı kuplara paylaştırın. Soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine rendelenmiş çikolata serpip servis yapın.