Fırını 180 derecede ısıtın. Kadayıfları küçük
parçalara ayırın. Fırın tepsisine yayın
ve önceden ısıtılmış fırında 3-5 dakika
bekletin. Tereyağı, tozşeker ve kadayıfları
büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun.
File bademi ilave edin ve rengi dönene
kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan
alıp soğumaya bırakın. Süt, pirinç unu,
toz şeker ve badem esansını bir tencereye
alın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar
sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp
soğumaya bırakın. Hazırladığınız kadayıfın
bir kısmını kupların dibine paylaştırın,
üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında
soğutun. Kalan bademli kadayıf ile üzerlerini
çilekle süsleyip servis yapın.