Kadayıflı Bademli Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kadayıflı Bademli Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Muhallebi için

Süslemek için

Kadayıflı Bademli Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 derecede ısıtın. Kadayıfları küçük parçalara ayırın. Fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış fırında 3-5 dakika bekletin. Tereyağı, tozşeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. File bademi ilave edin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Süt, pirinç unu, toz şeker ve badem esansını bir tencereye alın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız kadayıfın bir kısmını kupların dibine paylaştırın, üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında soğutun. Kalan bademli kadayıf ile üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı