İstanbul
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İstanbul Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

İstanbul

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bildik malzemeleri farklı kombinasyonlarla hazırlayacağınız bu enfes tatlıları soğuk ikram etmelisiniz. Çekirdekleri çıkartılmış vişneleri, ekstra toz şeker, tarçın ve anasonla birlikte tencereye alın. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.

Pirinci yıkayıp suyla birlikte başka bir tencereye alıp pişirin. Pirinçler iyice suyu çekinceye kadar ocakta bırakın. Soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp kaynamasını bekleyin. Sakızı da ekleyip karıştırın.

Bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu soğuk su ile ezin. Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyip karıştırın ardından tamamını tencereye ekleyin. Ara ara karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Toz şekeri ilave edip karıştırın. Bademleri ekleyip soğumaya bırakın.

Vişne kompostosunun yarısını kaselerin tabanına paylaştırın. Üzerine pirinçli muhallebinin yarısını ilave edin. Aynı şekilde ikinci katı oluşturun. Fıstık ezmesi ile süsleyin ve soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı