Ispanaklı İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tabanı ıspanaklı irmik ile lezzetlendirilen bu tatlıyı, çikolata sosu ve mevsim meyveleri ile zenginleştirebilirsiniz.

Klasik tatlardan vazgeçemeyenler için, nefis irmik tatlısını da buraya bırakıyoruz.

Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Süslemek için

Ispanaklı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanak yapraklarını bir miktar sıcak su ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. İrmik, şeker, vanilya, nişasta ve sütü ekleyip karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  2. Hazırladığınız karışımı su ile hafifçe ıslatılmış bir kaba aktarın. Oda ısısına gelince buzdolabına alarak 1 saat soğutun. 
  3. Üzeri için süt, kakao, un, şekeri karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. 
  4. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ıspanaklı tatlının üzerine dökerek yayın. Birkaç saat buzdolabında soğutun. Dilimleyip üzerini süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Ispanaklı Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sütlü Tatlılar Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı