Hint Sütlacı (Kheer)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan sütlaç, farklı ülkelerde farklı versiyonlarla hazırlanır. Koyu bir kıvama sahip olan kheer, Hint mutfağının baharatlarıyla zenginleştirilir. Kaju ve kuru üzüm ile süslenen Hint sütlacının orijinale en yakın olan versiyonunu sizlerle paylaşıyoruz. Malzemeler hazırsa, Hint sütlacı adı verilen kheer tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak Meksika sütlacı tarifini deneyebilir, meşhur Hamsiköy sütlacı tarifine göz atabilirsiniz.

Hint Sütlacı (Kheer) Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Hint Sütlacı (Kheer)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, Hindistan cevizi sütü, şeker, pirinç ve baharatları derin bir tencerenin içerisine aktarın.
  2. Pirinç ununu da ilave ederek tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Kısık ateşli ocakta karıştırarak pişirmeye başlayın.
  3. Pirinçlerin şişmeye başladığını ve yavaş yavaş kıvam almaya başladığını göreceksiniz.
  4. Pişirmeye devam ederek süt biraz çekene kadar ve iyice kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ocaktan alarak, içindeki baharatları kaşık yardımıyla çıkarın.
  5. Oda sıcaklığında dinlendikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerlerini kuru üzüm ve kaju fıstığı ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hint Sütlacı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dilerseniz, safran ekleyerek rengini sarıya döndürebilirsiniz.
  2. İsteğe göre vanilya çubuğu, limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi ekleyerek aromatik bir tat elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Hint Mutfağı Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı