Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hindistan cevizi sütü tatlısı üzeri için

Hindistan Cevizi Sütü Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Gül yapraklarıyla süslenmiş nefis hindistan cevizi sütü tatlısı için malzemeleriniz hazırsa yapmaya başlayalım.

  1. Ilık içme suyunu geniş bir kaba alın. Jelatini ekleyin. Jelatinin erimesi için bekleyin.
  2. Sütleri ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Sütler kaynayınca ateşi kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Sütleri ocaktan alın, eriyen jelatinli suyun içine dökün. Çırpma teliyle karıştırdıktan sonra su ile ıslatılmış tercihen cam bir kaba dökün. Kalıbı buzdolabında 3-4 saat bekletin.
  3. Buzdolabında beklettiğiniz jöleli sütlü tatlıyı rahatça çıkartmak için içi sıcak su dolu bir kaba kalıbınızın tabanın oturtun. Birkaç dakika sonra ters çevirerek düz bir tabağa aktarın. Küp şeklinde kesip, dilerseniz gül suyunu üzerine dökerek servis yapın.

Bol sütlü hindistan cevizli blancmange tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sütlü Tatlılar Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kar yağdı tatlısı
Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi