SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sütlü Tatlılar
Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı
Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı
Güncelleme tarihi:
15 Şubat 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı Tarifi İçin
Malzemeler
425 ml süt
2 yumurta
85 gr toz şeker
1 yemek kaşığı vanilya özü
Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kaseleri iyice yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Sos tenceresinde süt, vanilya ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Geniş bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Yavaşça sütü ekleyip karıştırın.
Kaseleri yarısına gelecek kadar sıcak su dolu bir kaba yerleştirin.
İki karışımı birleştirip iyice harmanlayın ve kaselere paylaştırın. 20 dakika pişirip soğumaya bırakın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yumurtalı Tarifler
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Fransız Mutfağı
Çay Saati Tarifleri
Benzer Tarifler
Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı