SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sütlü Tatlılar
Frambuazlı Sütlaç
Frambuazlı Sütlaç
Güncelleme tarihi:
16 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Dilerseniz,
gerçek sütlaç tarifini
de deneyebilirsiniz.
Frambuazlı Sütlaç Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
1 litre soğuk süt
2 çay bardağı kırık pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
2.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı frambuaz
Üzeri için
Frambuaz
File ve toz Antep fıstığı
Taze nane yaprakları
Frambuazlı Sütlaç
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Pirinci nişastası gidinceye kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pirinçler suyunu çekince sütün 3/4’ünü ekleyin. Karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç unu ve kalan sütü karıştırın.
Tencerede kaynamakta olan pirinçli sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. Karıştırıp tencereye ilave ederek karıştırın ve 10 dakika daha pişirin.
Şekeri ilave edip karıştırarak pişirin. Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
Frambuazları ekleyip tekrar karıştırın ve kaselere paylaştırın. Ilınmaya bırakın. Ilındıktan sonra buzdolabına alıp soğutun.
Üzerini frambuaz, toz ile file antep fıstığı ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı