Frambuazlı Sütlaç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dilerseniz, gerçek sütlaç tarifini de deneyebilirsiniz.

Frambuazlı Sütlaç Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Frambuazlı Sütlaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci nişastası gidinceye kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Pirinçler suyunu çekince sütün 3/4’ünü ekleyin. Karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç unu ve kalan sütü karıştırın.
  3. Tencerede kaynamakta olan pirinçli sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. Karıştırıp tencereye ilave ederek karıştırın ve 10 dakika daha pişirin.
  4. Şekeri ilave edip karıştırarak pişirin. Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
  5. Frambuazları ekleyip tekrar karıştırın ve kaselere paylaştırın. Ilınmaya bırakın. Ilındıktan sonra buzdolabına alıp soğutun.
  6. Üzerini frambuaz, toz ile file antep fıstığı ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı