Erikli Pirinç Puding
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Alman Şef Michael Riemenschneider’den Lezzet okurları için Alman Mutfağı’na özel tatlardan hafif bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Mürdüm eriği, pirinç, krema ve süt ile hazırlanan bu tatlı lezzeti ile Alman mutfağında özel bir yere sahip. Malzemeler hazırsa, erikli pirinçli puding tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alman mutfağından bienenstich ve çilekli alman keki tarifine de göz atın.

Erikli Pirinç Puding Tarifi İçin

Malzemeler

Erikli Pirinç Puding

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erikleri ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.
  2. Bir yemek kaşığı tereyağı ve 50 g şekeri orta boy bir tencereye alarak, şekeri çok hafif terletin ve erikleri ekleyin.
  3. Erikler hafif bir şekilde karamelize olunca şarabı ilave edin ve şarabın alkolünü bir pürmüz çakmak yardımıyla uçurun.
  4. Daha sonra hafif ateşte 15 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. 
  5. Puding için pirinç ve şekeri bir tencereye alın. Sütün yarısı ile kremanın yarısını ekleyerek sürekli karıştırmak suretiyle kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  6. Kaynamaya başlayınca vanilya aroması ile toz tarçını ilave edin.
  7. Suyunu çektikçe yavaş yavaş kalan süt ve kremayı ilave ederek, pirinç pişene kadar yaklaşık 30-40 dakika daha pişirin. Pirincin iyice piştiğinden emin olunca bir kenara alın ve soğumaya bırakın. 
  8. Eriklerin pişirme suyunu ufak bir sos tenceresine süzün ve yüksek ateşte çektirin. 
  9. Bütün malzemeler soğuduktan sonra servis tabağına pirinçli pudingi alın ve üzerine arzu ettiğiniz adette erik yerleştirin.
  10. Son olarak erik sosundan üzerine dökün ve servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Farklı Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque