Erik Soslu Panna Cotta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erik Soslu Panna Cotta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Erik Soslu Panna Cotta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Krema, süt, küçük bir dal taze kekiği tencereye alın ve orta ateşte 10 dakika kaynatın. Kekiği içinden çıkarın. Yaprak jelatinleri içi soğuk su dolu bir kapta yumuşayıncaya kadar bekletin. Tatlı kaplarını ayçiçeği yağı ile yağlayın. Krema karışımına şeker ekleyip orta ateşte eriyinceye kadar bekletin ve ocaktan alın. Yumuşayan jelatinleri kremaya ilave ederek spatula ile karıştırın. Karışımı kaselere paylaştırıp 30 dakika oda ısısında bekletin. Daha sonra üzerini streç film ile örterek derin dondurucuda en az 6 saat bekletin. Kırmızı erikleri doğrayıp pudra şekeri, vanilya ve tereyağı ile birlikte tavaya alın. Orta ateşte birkaç dakika pişirin. Nişasta ve suyu karıştırıp eriklere ekleyin ve birkaç dakika yüksek ateşte pişirip ocaktan alın. Tatlıları servis tabağına ters çevirerek yerleştirin. Erik sosunu ekleyip taze kekik yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Diğer Tarifler Sütlü Tatlılar İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı