Her bir katmanda farklı lezzet deneyimi yaşatan Dr. Oetker Pudingli Malaga tarifimiz için:
Hamur:
Krema:
Çikolatalı sos:
Kalıp: Dikdörtgen kalıp 24x26 cm
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160 °C
Alt-üst pişirme: 170 °C
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dk. çırpın. Üzerine şekerli vanilin, sıvı yağ ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dk. çırpın. Hamuru kalıba alıp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: 12-15 dk.
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremanın hazırlanışı:
Pudingi süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15 dk. soğutun. Çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin orta devrinde 2-3 dk. çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına alın ve 20 dk. bekletin.
Şekillendirme:
Kekin kenarlarını düzeltmek için dış kısmından birer cm kesip çıkarın. Kısa kenarından 6 uzun şerit elde edecek şekilde kesin. Şeritleri ortadan ikiye keserek 12 cm uzunluğunda 12 adet dilim elde edin. Buzdolabındaki kremayı krema sıkma torbasına doldurun ve keklerin üzerine sıkın. Muzları soyup ortadan ikiye kesin ve hafif bastırarak sıktığınız kremaların üzerine yerleştirin. Muz ve kremanın arasındaki boşlukları kapatmak için küçük bir spatula ile kremaları alttan üste doğru çekerek sıvayın.
Çikolatalı sos:
Kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve çikolatayı ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın ve oda sıcaklığında 10 dk. bekletin.
Kaplama ve servis:
Bir tepsinin içine tel ızgara oturtun. Kek dilimlerini üzerine sıralayın. Çikolatayı kaşık ile üzerlerini kaplayacak şekilde dökün. Tepsiye akan çikolatayı kaşık ile alıp tekrar kullanın. 10 dk. bekletip kenarlarına fındık kırığı serpin ve servis tabağına sıralayın. Dr. Oetker Pudingli Malaga' yı buzdolabına alıp 2 saat bekletin ve soğuk servis yapın.