Supangle için, 4 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 5 çorba kaşığı un ve 3 çorba kaşığı kakaoyu bir kaba alıp mikserle çırpın.
Tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Üzeri göz göz olmaya başlayınca supangleyi ocaktan alın. 100 gr bitter çikolatayı ufak parçalara bölüp supangleye ilave edin.
Çikolata eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Supangleyi ılınmaya bırakın. 2 paket vanilyayı veya 1 tutam saf vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.
200 gr kakaolu keki küçük kare parçalara kesin. 400 gr çileği temizleyip yarısını küçük doğrayın.
Supanglenin yarısını buzlukta soğutulmuş servis kaselerine paylaştırın. Kek parçaları ve doğranmış çilekleri ilave edip kalan supangleyi üzerlerine ilave edin. Supangleleri soğumaya bırakın.
Ayırdığınız bütün çilekler, vanilyalı dondurma ve file antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.