Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Portakal, kuş üzümü, badem ve bitter çikolata ile hazırlanan bu tatlıyı, mutlaka deneyin.

Şerbetli irmik tatlısına göz atmayı unutmayın.

Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Portakalları rendeleyin. Orta boy bir tencerede süt, şeker, irmik ve portakal kabuklarını karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. 
  2. Soğuduktan sonra içine yumurtaları, dövülmüş bademleri ve kuş üzümünü ilave edip mikserle çırpın. Dilediğiniz şekilli bir kalıbı suyla ıslatın. 
  3. Muhallebiyi kalıba aktarıp buzdolabında soğutun. Bitter çikolatayı iri parçalar şeklinde kırıp bir cam kasenin içine alın. 
  4. Cam kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin. Çikolatayı karıştırıp eritin. 
  5. Buzdolabından çıkardığınız muhallebiyi ters çevirerek düz bir tabağa yerleştirin. Erimiş çikolatayı tatlının üzerine gezdirerek dökün. Kalan portakal kabuklarını üzerine serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı