Cevizli Ve Tarçınlı Ekmek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Ve Tarçınlı Ekmek Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Cevizli Ve Tarçınlı Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Süt ve kremayı tencereye alın. Şekeri ekleyip karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtalar, portakal kabuğu, tarçın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

İçini yağladığınız büyük bir pişirme kabına ekmek dilimlerinin yarısını sırt sırta gelecek şekilde dizin. Ekmek dilimlerinin üzerine ceviz içinin yarısını serpin. Kalan ekmek dilimlerini de dizip üzerine kalan ceviz içini serpin.

Sütlü karışımı ekmek dilimlerinin üzerine gezdirerek dökün. Bu şekilde 30 dakika bekletin. Karışımın içine iyice batmaları için ekmeklerin üzerine hafifçe bastırın.

Fırın kabını fırın tepsisinin içine yerleştirin. Kalıbın yarısına gelecek şekilde tepsiye sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Üzerine bolca pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque