Boza Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 55 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Boza Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Boza köpüğü için

Leblebi helvası için

Boza dondurması için

Leblebi ekmeği için

Boza Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz boza tatlısında. Krema ve bozayı mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Tereyağını eritin. Leblebi ununu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırıp 5-6 dakika kavurun. Şeker ve suyu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Dondurma için geniş bir kapta boza, yumurta sarıları, süt ve toz şekeri iyice çırpın. Üzerini kapatıp derin dondurucuda bekletin.

Leblebi ekmeği için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kapta iyice yoğurun. 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca leblebi ekmeğine istenilen şekli verip, kalıp veya bıçak yardımıyla 20 parçaya kesin.

Ekmeğin üzerine helvadan sürün. Üzerine frambuazları dizin. Soğuk boza köpüğü ekleyin. Daha sonra tekrar ekmek ve helva koyup sandviç haline getirin. En üste tekrar boza köpüğü ve toz tarçın döküp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı