Pratik
yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...
Toz kremşantiyi çukur bir kaba alın. Soğuk sütü azar azar ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpın. Hazırladığınız kremşantiyi buzdolabında bekletin.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurtalar, vanilya ve kakaoyu başka bir kapta mikserle 5 dakika çırpın. Labne peynirini ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Buzdolabında katılaşan kremşantiyi peynirli karışıma azar azar yedirerek ilave edin.İyice ılınan eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
Küçük kalıpları hafifçe ıslatıp folyoyla kaplayın. Hazırladığınız kremayı kalıplara paylaştırıp buzlukta iyice katılaşana kadar 12 saat bekletin. Çilekleri temizleyip dilimleyin. Çukur bir tabağa alıp portakal suyu, likör, nane yaprakları ve pudraşekeri ekleyip 20 dakika bekletin.
Parfeleri servis tabaklarına paylaştırın. Aromatik çileği sosuyla ilave edip üzerlerini rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Soğuk servis yapın.