Kütahya'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan yufka tatlısı, özellikle Ege ve İç Anadolu'da sık sık tüketilir. Yufkaların cevizli harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu tatlı, şerbet ile tatlandırılır. Hazırlaması 35, pişirmesi ise ortalama 20-25 dakikadır. İsteğe göre dilimlenerek veya küçük rulolar halinde servis edilebilir. Listedeki malzemeler hazırsa, evde yufka tatlısı yapımı için tarife geçebiliriz.
Farklı bir versiyonu olan fındıklı yufka tatlısını da deneyebilirsiniz. Şerbetli tatlılar arasında çok sevilen nefis server paşa tatlısına göz atmayı unutmayın.
Şerbeti için
Tepsiyi yağlamak için
Yufka Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Yufka Tatlısı Kaç Kalori?