Künefe peynirini rendenin ince yanıyla rendeleyin. Lor peyniri, gül
suyu ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın. Üzerini streç folyoyla
kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Tatlının şerbeti için su
ve pudra şekerini tencereye alıp karıştırın. Hafifçe koyulaşana
kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Gül
suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Fırını 150 derecede
ısıtın. Kadayıfı büyük bir tepsinin içine alın. Telleri kırmadan yavaş
hareketlerle birbirinden olabildiğince ayırmaya çalışın. Tereyağını
eritip fındık yağıyla karıştırın. Yağı kadayıfın üzerine gezdirip yine yavaş
hareketlerle harmanlayın. Kadayıfın üçte birini ayırıp içine yağlı kağıt konulmuş
yuvarlak bir kalıbın içine yayın. Elinizle hafifçe bastırıp üzerini düzleyin. Kadayıfı
sıcak fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Kalan kadayıfı yağlı
kağıt konulmuş fırın tepsisine yayın. Sıcak fırında kızarana kadar bekletin.
Şekillendirdiğiniz kadayıfı servis tabağına alın. Üzerine şerbeti gezdirin. Lor
peynirli karışımı kadayıfın üzerine yayın. Vişne tanelerini üzerine serpin.
Diğer kadayıfı lor peynirinin üzerine serpin. Bekletmeden servis yapın.