Turunç Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Turunç Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Turunç Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Turunçların kabuklarını rendeleyin. Kabukları karpuz dilimi şeklinde kesin. Kesilen kabukları yuvarlayarak iğne yardımıyla ipe dizin.

Turunçları kaynamış suda bekletin. Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.

Tozşekeri ile suyu bir tencerede kaynatarak şerbeti hazırlayın. Kaynayan şerbete turunçları ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin.

Yarım limonunun suyunu sıkıp ocaktan alın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğumaya bırakın. Soğuyan reçelin kapağını sıkıca kapatıp dilediğiniz zaman servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Turunç reçelini rulo şekil yerine çubuk şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı