Tulumba Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağında çok sevilen tulumba tatlısı, un, pirinç unu ve şeker ile hazırlanır. Küçük porsiyonlar halinde hazırlanan bu tatlı, şerbet ile buluşturulduktan sonra sunulur. Özellikle sokak lezzeti olarak çok sevilir. Malzemeler hazırsa, tulumba tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak şambali ve lokma tatlısı tarifine de göz atın.

Tulumba Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Şurup için

Tulumba Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şurup için şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip su ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  2. Tereyağını tencerede eritin. 1.5 bardak su ekleyip bir taşım kaynatın. Unu azar azar ilave ederek 10 dakika kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  3. Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Bir tutam tuz, pirinç unu ve ararotu ekleyip karıştırın. Cıvık hamuru ucu tulumba tatlısı duyu takılmış sıkma torbasına aktarın.
  4. Ayçiçeği yağını orta hararetli ateşte ısıtın. Tatlı hamurundan yağın içine 5 santim uzunluğunda sıkın.
  5. Tencereyi sallayarak kızartın. Kızaran hamurları sıcakken soğuk şurubun içinde 15 dakika bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tulumba Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tulumbanın şerbeti daha iyi çekebilmesi için şerbetin soğuk olmasına özen gösterin. 
  2. Şerbet kaynamaya başladığında, limon suyunu ilave edebilirsiniz.
  3. Tatlıya aroma katmak için, tarçın serpiştirebilirsiniz.
  4. Tatlının şerbeti çekmesi için, 10-15 dakika bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Tulumba Tatlısı Kaç Kalori?

  1. Orta büyüklükte bir adet tulumba tatlısı, yaklaşık 130 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları MasterChef Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava