Tavada Künefe
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hatay mutfağı ile özdeşleşen künefe, kadayıf, şerbet ve bol antep fıstığı ile hazırlanan bir tatlıdır. Genelde dondurma veya kaymak eşliğinde sunulan künefe, metal pişirme kaplarında servis edilir. Yapımında tuzsuz peynir kullanılan künefeyi bu kez tavada ve yalnızca 35 dakikada hazırlamaya ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, tavada künefe tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak Hatay usulü nefis künefe tarifine de göz atın. 

Tavada Künefe Tarifi İçin

Malzemeler

Künefe için:

Şerbeti için:

Tavayı yağlamak için:

Üzeri için:

Tavada Künefe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için; Tencerenin içerisine şeker ve suyu alın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Tencereyi ocağa alın ve pişirin. Su kaynamaya başladığında limon suyu ilave edin.
  3. Kıvam almaya başladığında ise ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
  4. Künefe için; Kadayıfları parmaklarınızla parça parça edin ve bir kaba alın.
  5. Üzerine yavaş yavaş eritilmiş tereyağı ekleyin. Peynirleri ise ince ince dilimleyin.
  6. Tavayı güzelce yağladıktan sonra kadayıfların bir kısmını tavaya yayın.
  7. Spatula ile kadayıflara bastırdıktan sonra dilimlenmiş peynirleri dizin.
  8. Kalan kadayıflarla peynirin üzerini tamamen kapatın. Daha sonra tavanın kapağını kapatın ve ters çevirerek künefeyi kapağa alın.
  9. Tavayı tekrar yağlayın. Künefenin pişmemiş kısmını tavaya yerleştirin ve tekrar kızartın.
  10. Hazırladığınız künefenin üzerinde ılık şerbeti gezdirin. 
  11. Şerbet tamamen çektiğinde Maraş dondurma ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Hatay Mutfağı Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı