Tatlı Kulesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tatlı Kulesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Kızartmak için

Tatlı Kulesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta, süt ve zeytinyağını geniş bir kasede çırpın. Tuz, karbonat ve unu ekleyip pürüzsüz kıvamlı ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı dinlenmesi için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatıp altını kısın. Limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamurdan parçalar kopararak ince rulolar yapın. Ruloları içe dolayarak spiral şekil verin ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları üst üste dizerek bir servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin. İri kırılmış ceviz ile süsleyerek ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Kızartma Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava