Taş Kadayıf Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlıların üstünde veya içinde kullanılan yassı kadayıf; ekmek kadayıfı veya muhallebili kadayıf gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Adana yöresi ile özdeşleştirilen taş kadayıf ise, un ve irmikle hazırlanan şerbetli bir tatlıdır. Arap mutfağında sık sık yer verilen tatlının ismi, dışının sert ve kıtır kıtır olmasından gelir. Yarım ay şekli verildiği için bazı yörelerde 'yassı kadayıf' olarak da bilinir. İçi kuruyemiş ile doldurulur ve genellikle yağda kızartılır. Mutfağınızda yeni tatlara ve yöresel lezzetlere yer vermek istiyorsanız, Adana usulü taş kadayıf tarifine başlayabiliriz. 

1 Porsiyon Taş Kadayıf Kaç Kaloridir?

Taş kadayıfın bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Bayram zamanlarında veya konuk ağırlarken sunabileceğiniz şerbetli tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? İzmir sokaklarının vazgeçilmez lezzeti haline gelen şam tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için:

Hamuru için:

İç harç için:

Kızartmak için: 

Taş Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Tatlının hamurunu hazırlarken kıvamı sıvı olursa, elenmiş un ilave edin.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Tatlının eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında fırın kapağını açmayın.
  • İç harcında, cevize ek olarak ufalanmış fındık ve fıstık kullanabilirsiniz.
  • Son aşamada şerbetin soğuk, tatlının ise sıcak olmasına özen gösterin. Bu sayede kadayıf, şerbeti daha kolay bir şekilde emecektir.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Akdeniz Mutfağı Yemekleri Tatlı Tarifleri Video Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı