Tarçınlı Ve Ballı Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Ve Ballı Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şurup için

Sunum için

Tarçınlı Ve Ballı Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şurup için su, şeker, bal, tereyağı ve çubuk tarçını sos tenceresine alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın. Un, tuz, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu yoğurma kabına alıp parmak uçlarınızla ufalayarak yoğurun. Sütü ve balı bir kapta karıştırıp unlu karışıma ekleyin. Hamurdan 1 yemek kaşığı dolusu alıp hazırladığınız şurubun içine aktarın (12 kaşık tatlı çıkmalı). Üzerine kapak kapatarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Tatlıları servis tabağına paylaştırıp üzerine sosu gezdirin. Krema ile sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava