Sütlü Kadayıf
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Kadayıf Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Sütlü Kadayıf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

hazırlaması kolay lezzetli bir bayram tatlısı. Süt ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın. Eritilmiş tereyağının 2/3’ünü kadayıfın üzerine döküp elinizde didikleyerek karıştırın. Yağlanmış fırın kabına bastırarak yayın. Üzerine ceviz içini yayıp kalan kadayıfı üzerine kapatıp bastırın. Kalan yağı gezdirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava