Şöbiyet
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şöbiyet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru açmak için

İç malzeme

Şerbet için

Üzeri için

Şöbiyet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabında iyice çırpın. Unu azar azar ekleyip düzgün bir hamur  yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  2. Su ve şekeri tencerede şerbet kıvamında pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. İç malzeme için, süt ve irmiği kısık ateşte koyu muhallebi kıvamında pişirip soğumaya bırakın. Antepfıstığı ve tozşekeri bir kapta karıştırın.
  4. Hamuru 24 eşit bezeye ayırın. Üzerlerine nişasta serpip oklava ile tek tek pasta büyüklüğünde açın.
  5. 8 yufkayı aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Hepsini birden oklava ile büyük bir  yufka şeklinde açın.
  6. Yufkayı 7x7 santimlik kare parçalara kesin. Kalan 16 bezeyi 8’li 2 guruba ayırıp aynı şekilde hazırlayın.
  7. Karelerin uç kısımlarına 1 tatlı kaşığı irmikli muhallebi ve 1 tatlı kaşığı antepfıstıklı şekeri ilave edip üçgen şeklinde kapatın. 
  8. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.  Tereyağını tavada kızdırıp hamurların üzerlerine gezdirerek dökün.
  9. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında kızarıncaya kadar pişirin.
  10. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine döküp 20 dakika bekletin. Soğuyunca fıstık ve kaymakla servis yapın. Afiyet olsun.

    Klasik tariflerden sıkıldıysanız, ev yapımı gazete baklavası tarifini deneyin.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava