Sirkencübin Şerbeti
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı'dan bu yana gelen bu şerbetin tadına bayılacaksınız. Osmanlı döneminde hastalıklardan korunmak, iyileşmek için yapılan bu şerbet, günümüze kadar gelmiştir. Mercanköşk, sirke ve pudra şekeri ile hazırlanan bu şerbet, saray mutfağında sık sık tüketilen şerbet çeşitlerinden biridir. O dönemlerde pudra şekeri yerine bal kullanılarak hazırlanan sirkenbücin şerbeti, susuzluğu gidermesiyle de bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, sirkencübin şerbeti tarifinin detayları aşağıda. 

Farklı şerbet lezzetleri arıyorsanız reyhan şerbetisumak şerbeti ve erik şerbeti tariflerine göz atabilirsiniz. 

Sirkencübin Şerbeti Tarifi İçin

Malzemeler

Sirkencübin Şerbeti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta akı bir tencereye alınır. İçerisine sirke ve şeker eklenir. 
  2. Tahta bir kaşıkla karıştırılır ve ocağın altı açılır.
  3. Kaynama noktasına geldiğinde altı kapatılarak üzerinde oluşan köpükler toplanır.
  4. Mercan köşkler su geçirebilen bir keseye koyularak karışıma eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak soğuyana kadar beklenir.
  5. Bir tülbentten süzerek şişelere doldurun.
  6. İçeceğiniz zaman su ile açarak tüketin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Osmanlı Mutfağı İçecek Tarifleri Soğuk İçecekler Alkolsüz İçecekler Soğuk Alkolsüz Kokteyl

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı