Sirene Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sirene Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Şerbeti için

Üzeri için

Sirene Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın.
  3. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
  4. Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için şerbetli tatlılar sayfamızdan ilham alabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Atıştırmalık Tarifler Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava