Şıllık Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şanlıurfa mutfağıyla özdeşleşen şıllık tatlısı, özellikle bayram sofralarında kendine yer bulan bir tariftir. İnce açılan hamur, cevizli harç ile doldurulur. Şerbetle buluştuktan sonra sıcak sıcak servis edilir. Malzemeler hazırsa, Urfa usulü şıllık tatlısı için detaylara geçebiliriz.

Şıllık Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Şıllık Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, su, nişasta ve tuzu mikserle çırparak boza kıvamında bir hamur elde edin. On dakika dinlenmeye bırakın. 
  2. Yanmaz tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe kadarını tavaya aktararak her iki tarafını da pişirin. 
  3. Hamur bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Hazırladığınız hamurlardan üç tanesini aralarına ceviz serperek servis tabağına üst üste dizin.
  4. İri çekilmiş ceviz içi serpiştirin. Üzerine diğer üç hamur kapatın. Kare şekilde dilimleyin. 
  5. Şerbeti için tüm malzemeyi kaynatın. Şerbet sıcakken tatlının üzerine dökün. Üzerine ceviz içi serperek ılık servis yapın.
  Püf Noktası
  • Hazırlaması zahmetli olan tatlının hamurunun kolaylıkla yapılabilmesi için tavanın çok sıcak olmasına özen gösterin.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava